Single split of multi split airconditioning

De meeste mensen kiezen voor een single split airco, maar wist je dat er ook een multi split airco bestaat? Wij van WarmteMakers leveren zowel single split airco’s als multi split airco’s. We vertellen je graag wat het verschil is tussen een single split en een multi split airco.

Wat is een single split airco?

Een single split airco is de meest voorkomende soort airconditioning. Hiermee koel of verwarm je één ruimte. Je hebt dan één binnendeel en één buitendeel. Je kiest een single split airco wanneer je slechts één ruimte wilt koelen of verwarmen.

Wat is een multi split airco?

Met een multi split airco kun je meerdere ruimtes tegelijk of apart koelen of verwarmen. Je hebt dan meerdere binnendelen aangesloten op slechts één buitendeel. Stel dat je een airco in je woonkamer hangt en op je slaapkamer kun je dit met een multi split airco aansluiten op hetzelfde buitendeel. Je kunt er dan wel voor kiezen om de woonkamer en de slaapkamer apart van elkaar te bedienen.

contact

Vrijblijvend adviesgesprek?

Kosten van een multi split airco?

Een multi split airco is uiteraard duurder dan een single split airco, maar een multi split airco met twee binnendelen is wel voordeliger dan twee single split airco’s met twee buitendelen. Bovendien heb je maar één buitendeel om te plaatsen wat vaak mooier is aan jouw woning dan meerdere buitendelen. Ook produceert één buitendeel minder geluid dan twee buitendelen.

Een multi split of single split airco bij jou thuis?

Neem contact op met WarmteMakers! Onze adviseurs helpen je graag aan de beste airconditioning voor jouw situatie. Met onze merken Daikin en Haier hebben we voor ieder wat wils. Als airco installateur hebben we veel ervaring met het plaatsen van airco’s in Zeeland.