ISDE subsidie warmtepomp 2024

Kies je ervoor om in 2024 een (hybride) warmtepomp te kopen? Goed bezig! Je bespaart met een warmtepomp fors op je gasrekening. Bovendien profiteer je van een aantrekkelijke subsidie voor een hybride ketel. De overheid heeft voor de subsidie van een warmtepomp in 2024 wel nieuwe regels toegevoegd. 

Subsidie warmtepomp 2024 verhoogd

Een warmtepomp moet vanaf 2024 minimaal energielabel A++ hebben om ISDE te ontvangen. De meeste warmtepompen voldoen al aan dit label. Warmtepompen met een energielabel A+ of lager, komen niet meer in aanmerking voor subsidie. De subsidiebedragen voor warmtepompen met een energielabel A++ of hoger, zijn met € 450 verhoogd. 

Heb je in 2023 een warmtepomp met een A+, of lager label gekocht? Dan komt je alsnog in aanmerking voor subsidie als je deze in 2024 laat installeren.

Voorwaarden subsidie Warmtepomp

Om in aanmerking te komen voor subsidie op jouw warmtepomp moet er voldaan worden aan de volgende voorwaarden. Wij noemen hier de belangrijkste voorwaarden. Je kunt hier helaas geen rechten aan ontlenen. Controleer de meest actuele voorwaarden op de site van het rvo.

  • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je tussen de € 1.950 tot 3.000 subsidie. 
  • Voor een volledige lucht/water-warmtepomp is het subsidiebedrag € 1.950 tot 3.750. 
  • Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen en energielabel. 
  • Er is ook subsidie voor warmtepompboilers en pvt-panelen.
  • De precieze bedragen per apparaat vind je in de meldcodelijst op rvo.nl.
De betreffende warmtepomp staat in de Meldcodelijst warmtepompen van RVO.
De warmtepomp is nieuw en geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur.
De warmtepomp staat in een huis in Nederland waarvan je eigenaar bent en waarin je zelf woont (of gaat wonen). Het is geen nieuwbouwhuis: de omgevingsvergunning voor het huis is aangevraagd vóór 1 juli 2018.
De factuur en het betaalbewijs staan op jouw naam. Je kan de subsidie dus pas aanvragen nadat je betaald hebt.
Je vraagt de subsidie binnen 24 maanden na de installatiedatum aan via het RVO.
Ga voor de officiële voorwaarden naar www.rvo.nl. Die voorwaarden zijn geldig.

Subsidie warmtepomp WarmteMakers

WarmteMakers vraagt de subsidie van de warmtepomp of hybride ketel helemaal kosteloos voor jou aan. Zo heb je geen omkijken naar de aanvraag van de subsidie op jouw warmtepomp en ontvang je de subsidie snel. Wil je voor meerdere producten subsidie aanvragen? Dus bijvoorbeeld ook voor aangebrachte isolatie, HR-glas etc. dan kan WarmteMakers de subsidie helaas niet voor je aanvragen.