Bespaar energie en ontvang ISDE subsidie op jouw zonneboiler

Je kunt ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) subsidie krijgen als je een zonneboiler koopt. Met een zonneboiler realiseer je energiebesparing en bovendien bespaar je tot honderden euro's per jaar. De hoogte van deze zonneboiler subsidie hangt af van het soort zonneboiler en ligt tussen de € 850 en € 2.000. Zo wordt duurzame verwarming van tapwater nog aantrekkelijker.

Er zijn naast de zonneboiler nog meer duurzame installaties waar je ISDE subsidie op kunt krijgen, zoals warmtepompen en pvt-panelen. De precieze bedragen per installatie vind je in de meldcodelijst op rvo.nl .

Waarom kies je voor een zonneboiler?

Laten we beginnen met wat informatie over een zonneboiler. Een zonneboiler zorgt voor warm tapwater. Dat wil zeggen, het warme water onder de douche en uit je keukenkraan. Het warme water voor de verwarming regelt de zonneboiler niet. Meer weten? Ga dan naar onze zonneboiler pagina.

Een zonneboiler in huis

Kies je voor een zonneboiler? Dan heb je duurzaam warm tapwater in gebruik. De zonneboiler bestaat uit collectoren op het dak en een boilervat. De grootte van het boilervat is afhankelijk van jouw warmwater vraag. Hoe meer warm water je gebruikt, hoe groter je duurzame installatie zal zijn.

Kosten zonneboiler

De exacte kosten van een zonneboiler verschillen per type. We informeren je er graag vrijblijvend over. Je bespaart tot 60% op jouw gasverbruik voor warm tapwater, maar een zonneboiler is wel een grote aankoop. Gelukkig is er zonneboiler subsidie beschikbaar, zo past deze duurzame installatie voor meer mensen binnen het budget.

Kun je de zonneboiler zelf niet financieren, maar wil je wel graag verduurzamen? Denk dan aan een energiebespaarlening!

Subsidie zonneboiler 2024

Je krijgt niet zomaar ISDE subsidie op jouw zonneboiler, maar komt al snel in aanmerking voor de subsidie regeling. We zetten de belangrijkste voorwaarden in een lijst voor je. Je kunt hier helaas geen rechten aan ontlenen. Controleer de meest actuele voorwaarden op de site van rvo.nl.

De belangrijkste voorwaarden voor zonneboiler subsidie

  1. De betreffende zonneboiler staat in de meldcode lijst van zonneboilers van RVO. Je kunt de meldcodelijst op hun eigen site raadplegen, maar wij kunnen je ook vertellen of er subsidie op de installatie zit.
  2. De zonneboiler is nieuw (dus niet tweedehands) en geïnstalleerd door een erkend installateur. WarmteMakers is een erkend installateur van zonneboilers.
  3. De zonneboiler installatie is geplaatst en betaald. Je hebt een factuur en betaalbewijs dat op jouw naam staat. Je vraagt de subsidie binnen 24 maanden na de installatiedatum aan.
  4. Je laat de zonneboiler plaatsen in een woning in Nederland waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd vóór 1 juli 2018. Voor een nieuwbouwwoning krijg je doorgaans geen subsidie op een duurzame installatie.
  5. Heb je de zonneboiler laten plaatsen op 1 januari 2022 of later en laat je binnen 24 maanden ook een isolatiemaatregel uitvoeren? Dan krijg je voor de isolatiemaatregel het hogere subsidiebedrag, denk hierbij aan isolatie in je wanden, dak, kruipruimte of isolatie via nieuw glas.

Het aanvragen van de zonneboiler subsidie

De subsidie voor een duurzame installatie kunnen wij als service voor je aanvragen. Je hebt er dan geen omkijken meer naar. Heb je meerdere duurzame stappen gezet, zoals bijvoorbeeld isolatie of nieuw glas en wil je daar ook subsidie over ontvangen? Dan kunnen wij de aanvraag helaas niet voor je doen.

Als je zelf subsidie aan wil vragen voor meerdere duurzame installaties, zorg er dan voor dat je van alles foto's en een factuur hebt. RVO vraagt dit bij je subsidie aanvraag. Om de subsidie aan te vragen heb je een DigiD nodig. Ga voor de officiële voorwaarden naar www.rvo.nl. Die voorwaarden zijn geldig.

Vrijblijvend advies over zonneboilers en subsidie mogelijkheden?

Dat kan! De adviseurs van WarmteMakers voorzien je vrijblijvend van een professioneel advies. Het advies kan telefonisch of op locatie plaatsvinden. Wist je dat WarmteMakers ook kan adviseren in warmtepompen, airconditioning, zonnepanelen en andere duurzame installaties? Neem snel contact op!