Verwarmen met een airco

Bijna iedereen kent de airco van het koelen, maar een airco kan ook verwarmen. Bovendien verbruik je dan geen gas om te verwarmen, maar stroom. We vertellen je wanneer je hiervoor kiest en hoe verwarmen met een airco werkt. 

Hoe efficiënt is verwarmen met een airco?

Een airco is een stuk energiezuiniger dan een cv-ketel. Het gemiddelde rendement van een airco is zeer hoog: zo'n 400%, wat betekent dat een airco 1kWh aan stroom gebruikt om 4kWh aan warmte af te geven. Het rendement van een cv-ketel is veel lager: <100%. Een gemiddelde cv-ketel kan uit 1m3 gas ongeveer 10kWh aan warmte opwekken. 

Omdat een airco stroom verbruikt om te verwarmen, bespaar je gas en bovendien kun je jouw airco laten werken op jouw eigen opgewekte zonnestroom. Een airco in combinatie met zonnepanelen is een duurzame combinatie. Via ons zusterbedrijf ElektroMakers kunnen we ook zonnepanelen bij jou thuis plaatsen.

contact

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?

Wanneer kies je voor verwarmen met een airco?

Als je gaat verwarmen met een airco kun je ervoor kiezen om slechts één ruimte te verwarmen in plaats van je hele woning. Werk je bijvoorbeeld thuis? Dan kan het fijn zijn om alleen jouw kantoor te verwarmen en in de rest van de woning de verwarming laag te houden. Zo geniet je van een warme ruimte en bespaar je op je energierekening.

Een andere situatie kan zijn met vloerverwarming. Het is doorgaans beneden behaaglijk, maar boven koud. Dit komt doordat de thermostaat vaak beneden in de woonkamer hangt waar ook de vloerverwarming aanwezig is. In deze situatie kan een airco op de bovenverdieping uitkomst bieden.

Een airco die kan koelen en verwarmen bij jou thuis?

Dat kan via WarmteMakers. Alle airco’s in ons assortiment kunnen zowel koelen als verwarmen. Onze adviseur voorziet je graag van het beste advies voor jouw situatie. Als echte airco installateur hebben we ruime ervaring in het plaatsen van airconditioning.